Workshop och föreläsningar

FÖRELÄSNINGAR

Bobbo har satt skrivit två föreläsningar med temat psykisk ohälsa som kan hållas separat eller slås ihop till en lång föreläsning som han kallar "Från Tiger till I-or".
Dom här två föreläsningarna passar bra på alla ställen som har med ungdomar att göra.
På skolor för elever, arbetsförmedlingen, socialtjänsten, föräldramöten,

anhörighetskvällar, lärarmöten och så vidare.

Bobbo har också en föreläsning tillsammans med en jongleringsworkshop.

I den föreläsningen pratar Bobbo om hur jonglering påverkar hjärnan och kroppen och hur det går att använda sig av jonglering för att bland annat; minska och hantera stress,
sluta röka och bli mer fokuserad. 

DEN JONGLERADE KILLEN MED ROSA KEPS

(låg självkänsla, motgångar och bekräftelsebehov)

Bobbo pratar om hur det var att växa upp med låg självkänsla och hur han behövde balansera ut det med hjälp av bekräftelse av olika slag för att känna att han räckte till.

 

Han pratar också om hur han blev en framgångsrik jonglör trots att det inte alls var många som stöttade honom och hur han inte kände sig förstådd eller att han passade in.

  

Föreläsningen avrundas med ett positivt budskap om att tro på sig själv och våga gå sin egen väg och hur viktigt det är att stärka självkänslan.

PÅ ANDRA SIDAN SKÄRMEN

(depression, ångest och spelberoende)

Bobbo berättar hur han gick från att stå på scen flera gånger i veckan till att fastna framför datorn och utveckla spelberoende, depression och ångest till en sådan grad att han inte kunde ta sig ut från lägenheten.

 

Självklart så pratar Bobbo också om de positiva effekterna som finns med datorspel, vad det är som lockar och varför så många väljer att spendera så mycket tid vid datorn som dom gör och hur viktigt det är för vissa personer.

 

Till sist så berättar han vad han gjorde för att vända sitt mående till det bättre och hur han nu hittat tillbaka till scenen både som föreläsare och underhållare.

JONGLERINGSWORKSHOP & FÖRELÄSNING

Bobbo börjar träffen med att hålla en kort föreläsning där han pratar om fördelar med jonglering som bland annat:

  • En portabel workout
  • Motstå sötsug
  • Hjälpa till att sluta röka
  • Öka koncentrationsförmågan
  • Minska stress

Efter föreläsningen så håller Bobbo i en workshop där han lär deltagarna grunden för att jonglera med tre bollar.

När workshopen är slut så låter Bobbo er behålla 21 jongleringsbollar av hög kvalitet plus tillgång till alla övningar online så att ni kan träna och stressa ner när ni behöver det.