Föreläsningar

Föreläsningar

Bobbos föreläsning är indelad i två delar som kan bokas in som enskilda föreläsningar eller slås ihop till en lång föreläsning som han kallar "Från Tiger till I-or" (rekommenderas).

 

Bobbos föreläsningar passar bra på alla ställen som har med ungdomar att göra.

Skolor, arbetsförmedlingen, socialtjänsten, föräldramöten, anhörighetskvällar, lärarmöten osv.

 

Mer information om vad Bobbo föreläser om ser du här under.

Den jonglerande killen med rosa keps

(Låg självkänsla, motgångar och bekräftelsebehov)

På andra sidan skärmen

(Depression, ångest och spelberoende)

Bobbo berättar hur han gick från att stå på scen flera gånger i veckan till att fastna framför datorn och utveckla spelberoende, depression och ångest till en sådan grad att han inte kunde ta sig ut från lägenheten.

 

Självklart så pratar Bobbo också om de positiva effekterna som finns med datorspel, vad det är som lockar och varför så många väljer att spendera så mycket tid vid datorn som dom gör och hur viktigt det är för vissa personer.

 

Till sist så berättar han vad han gjorde för att vända sitt mående mot de bättre och hur han nu hittat tillbaka till scenen både som föreläsare och underhållare.

Bobbo pratar om hur det var att växa upp med låg självkänsla och hur han behövde balansera ut det med hjälp utav bekräftelse av olika slag för att känna att han räckte till.

 

Han pratar också om hur han blev en framgångsrik jonglör trots att det inte alls var många som stöttade honom och hur han inte kände sig förstådd eller att han passade in.

 

 

Föreläsningen avrundas med ett positivt budskap om att tro på sig själv och våga gå sin egen väg och hur viktigt det är att stärka självkänslan.